ДПС с позиция за руските дипломати. Карадайъ закова с въпрос Петков

Няма как да подкрепяме ултиматума на Митрофанова, ако изгонването е законно, каза Карадайъ

ДПС с позиция за руските дипломати. Карадайъ закова с въпрос Петков | StandartNews.com

ДПС подкрепя изгонването на дипломати, които се занимават с дейност застрашаваща националната сигурност на Република България. В частност говорим за руските дипломати. ДПС подкрепя изгонването на дипломати, които се занимават с дейност, застрашаваща националните интереси на Р България. Много категорично и ясно искам да се знае. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на извънреден брифинг в Народното събрание. Повод са поредните внушения по адрес на Движението, направени от кръга на медийния монополист Иво Прокопиев във връзка с последния дипломатически скандал, който се развихря в България, подчерта Карадайъ.

Второ – това трябва да се прави в рамките на международното и националното право, в рамките на правилата, на националното законодателство, каза още лидерът на ДПС.

Но веднага искам да добавя, че онова, което чухме снощи от службите по късните часови, буди голяма тревога дали се спазва националното законодателство. Затова днес Кирил Петков и Асен Василев трябваше да бъдат в пленарната зала, за да кажат каква е фактическата картина и истината, категоричен бе лидерът на ДПС.

Трето – откакто Кирил Пеков и Асен Василев влязоха на терена на политиката в България, от май месец миналата година, се случи нещо, което не е нормално. Не е нормално лъжата да е норма. Не е нормално клетвопрестъпничеството да се обявява за морал. Не е нормално нарушаването на конституцията и законите на страната да се обвяват за патриотизъм и за национален приоритет стига да се върши от правилните хора като Кирил Петков и Асен Василев. Това не е нормално, възмути се Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС отправи призивът към всички отговорни медии и български граждани: „Да възстановим нормалността в политиката и да изобличим лъжците и та политическия терен и изобщо да спрем с лъжата.”.

Кирил Петков и Асен Василев трябва да бъдат тук, в Народното събрание, за да изясним какви действия са извършвали, дали са в рамките на закона. Защото ние сме за изгонването на дипломати, които извършват дейност, застрашаващи националната сигурност на България. Това е цяла процедура, отново повтори Карадайъ. И припомни, че ЕС взе решение за обща политика и общи действия във връзка с външната политика на общността от началото на агресията на Русия в Украйна.

Запознахме се с ултиматума на посланик Елеонора Митрофанова от медиите. Точно затова трябва да видим какви действия са направени от страна на България. Затова ни е нужен министър-председателя и Асен Василев. Този ултиматум ние няма как да го подкрепяме, когато вършим законни действия, за да гоним дипломати, извършващи дейност, застрашаващи националната сигурност на България, подчерта още Мустафа Карадайъ.

Няма как да подкрепяме ултиматума, когато гоним дипломати, които застрашават нашата национална сигурност. Но за изясняване на цялата фактология днес в Народното събрание тук трябваше да бъдат кметвопрестъпниците, нарушителите на конституцията и законите на страната Кирил Петков и Асен Василев, заключи лидерът на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай