Събота,

ДПС с остра позиция срещу кръга "Капитал"

От: СТАНДАРТ -
243
ДПС с остра позиция срещу кръга "Капитал"
A
A
A

С остра позиция срещу кръга "Капитал" излезе ДПС. Винаги сме защитавали свободата на словото! Но твърдо ще отстояваме истината и ще се противопоставяме на лъжите на кръга "Капитал", обяви Движението в декларация, публикувана на сайта на ДПС.

Ето какво гласи позицията:

Винаги сме защитавали свободата на словото! Но твърдо ще отстояваме истината и ще се противопоставяме на лъжите на кръга "Капитал" Свободата на словото е висша ценност за ДПС. Ние от ДПС винаги сме защитавали правото на всеки гражданин да изразява мнение и да отстоява позиции. В пълна степен това важи за журналистите, чието призвание е да пазят истината.

Именно затова ДПС не може да приеме опитите на някои медии и неправителствени организации около кръга "Капитал" да представят публично изразено мнение от народни представители на Движението за "посегателство" върху свободата на словото.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и депутати от Движението изразиха в четвъртък пред журналист на "Капитал" категоричната си позиция относно публикувана в изданието статия с крайно манипулативно и невярно съдържание, целящо единствено да злепостави партията и нейни функционери.

32 години политици, партии и медии в България градят имидж и влияние с анти-ДПС риторика. Безпринципното и основаващо се на откровени лъжи поставяне на етикети е подход на медиите от кръга „Капитал“ към ДПС, който категорично отказваме да приемем. И вече многократно заявихме, че ще реагираме срещу това с всички демократични средства.

Заявяваме, че ние винаги сме били и ще бъдем защитници на свободата във всички нейни проявления. Но също така твърдо ще отстояваме истината и обективността и ще се противопоставяме на всяка лъжа по адрес на ДПС, намерила място на страниците на която и да е медия.

Вярваме, че единствено истината и обективността са основата на така необходимия днес висок журналистически стандарт при отразяване на обществените процеси. Обратното би било липса на морал във всякакъв смисъл, не само журналистически.

Ние винаги сме били евроатлантическа партия, безспорно доказала се в много по-трудни и мрачни времена от близкото минало. И нямаме нужда да доказваме това сега. Последователно през годините сме отстоявали либералните ценности в защита на демокрацията, правата и свободите. Затова и днес лъжите на олигархичния кръг „Капитал“ няма да постигнат целта си да заблудят нашите евроатлантически партньори кои всъщност сме ние от Движението за права и свободи. Защото те много добре ни познават.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички