ДПС с кампания в помощ на бежанците

Ние сме преживели страданието на бежанци, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

ДПС с кампания в помощ на бежанците | StandartNews.com

Кампания в помощ на бежанците от Украйна у нас започва ДПС чрез своите кметове и партийни структури в страната. Това обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ по време на възпоменателния митинг в гоцеделчевското село Корница в памет на жертвите на т.нар. „възродителен процес”. На него бе почетена паметта на убитите по време на асимилаторската политика от комунистическия режим през март 1973 г.

Предстои ни свещеният месец Рамазан – да ни е честит на всички, каза Карадайъ. И заяви: „Това е месецът на милосърдието, месецът на състраданието.”.

Виждаме колко прокудени хора има от Украйна по целия свят,  включително и в България, каза още Мустафа Карадайъ.

Ние сме преживели страданието на бежанци. През 1989 г. година само за 2 месеца над 360 000 души - български граждани, наши братя и сестри, включително и една част от хората на този площад, бяхме от другата страна на границата на България в бежанските лагери. Ние знаем какво означава човек да бъде бежанец. И затова разбираме бежанците, подчерта лидерът на ДПС. И обяви инициативата на Движението: „Нашата местна власт в Република България, нашите кметове, нашият партиен апарат, има кампания за подпомагането на бежанците от Украйна. Ние трябва да бъдем милосърдни и състрадателни. Тези хора не бягат от добро, те бягат от войната. Бягат, за да спасят живота си – най-ценното, което ни е дал Всевишният”.

Ние трябва да бъдем милосърдни, взаимно да си помагаме, да бъдем единни, за да бъдем силни. Да бъдем силни, за да гарантираме мира и свободата в нашата Родина България и в цяла Европа, призова Мустафа Карадайъ.

Единни и заедно ще бъдем силни, за да градим общото си бъдеще, да омекотим кризата в момента и да дадем по-добър и достоен живот на нашите деца и внуци, обобщи Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай