Вторник,

ДПС: Прокопиев разпространява чрез премиера неистини за Пеевски

От: СТАНДАРТ -
899
ДПС: Прокопиев разпространява чрез премиера неистини за Пеевски
A
A
A

Премиерът Кирил Петков разпространи неистини срещу ДПС и народния представител Делян Пеевски в интервю за английското издание „Обзървър“, публикувано на 20.03.2022г. Това заяви ДПС в специална позиция по случая.

Олигархът Иво Прокопиев говори чрез Кирил Петков. Няма да позволим опити за дискредитация, категорично е Движението.

Ето цялата позиция на ДПС:  

ПОЗИЦИЯ НА ДПС

В публикувано в английското издание „Обзървър“ на 20.03.2022г. интервю с българския министър-председател Кирил Петков, последният за пореден път публично разпространи неистини и манипулации, уронващи престижа както на ДПС, така и на народния представител г-н Делян Пеевски.

ДПС изпрати остра позиция до изданието, в която заявихме, че няма да толерираме неверни и недоказани твърдения от страна на лица, заемащи отговорни постове в България, чиято цел е единствено да дискредитират Движението за права и свободи и свързани с партията политически лица, в услуга на своите задкулисни ментори.

Наясно сме, че и тази атака спрямо ДПС е инспирирана от олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, който за пореден път използва политическите си говорители във властта, за да дискредитира опонентите си и същевременно, чрез постоянни инсинуации, да скрива от обществеността прокарването на собствените си икономически интереси.  

От друга страна, провалът на настоящото управление и действията на властимащите, които подмениха надеждите на хората за промяна с погазване на основни права и свободи, с беззаконие и потъпкване на принципите на демокрацията и европейския правов ред, не може да бъде маскиран с активни медийни мероприятия и с недоказани твърдения по адрес на представителите на опозицията.

От ДПС вярваме, че обществото трябва да бъде информирано за истината и за фактите. Вярваме също така, че медиите са призвани да търсят обективната истина, основана единствено на реални факти, и ние ще направим всичко възможно тя да бъде намерена. Но същевременно няма да позволим каквито и да било опити за дискредитиране на политическата партия и на дългогодишно свързани с нея политически лица.

По реда на парламентарния контрол ДПС ще отправи въпроси до министър-председателя Кирил Петков относно разпространените от него неистински твърдения в „Обзървър“, като заявяваме, че всеки опит за продължаване на тази линия на противопоставяне с ДПС или с негови народни представители от страна на българското правителство и лично от Кирил Петков, основаващ се на неистини и манипулации, не води до нищо конструктивно, не е в интерес на българските граждани и ще среща незабавната реакция от страна на Движението за права и свободи.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички