Ключова среща при Плевнелиев. Има ли шанс

Какво казаха на важната среща за съставяне на кабинет

Ключова среща при Плевнелиев. Има ли шанс | StandartNews.com

Днес се провежда последната, заключителна среща между контактната група, избрана от ГЕРБ и парламентарно представените партии. Последни при посредниците -  Соломон Паси и Росен Плевнелиев, влизат от ДПС, съобщи NOVA.

„Благодарим за това, че сме заедно в един честен и открит дебат. Такъв, какъвто искаме да видим в НС”. С тези думи Плевнелиев посрещна представителите на Движението за права и свободи.

„За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог. Самият факт, че първата политическа сила избра вас и г-н Паси за тези разговори, е ясен знак. В тези сложни времена отговорността ни пред българските граждани за това да се излезе от политическата криза е изключително голяма", отвърна Йордан Цонев от ДПС.

В събота срещи бяха проведени с ГЕРБ-СДС, по чиято инициатива се създаде този формат и с "Български възход".

"Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Демократична България" отказват участие в тези преговори, а "Възражане" не са поканени на този вид консултации.

Тази седмица президентът Румен Радев се очаква да започне консултации с партиите в парламента преди да връчи първия мандат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай