ДПС: Кръгът "Капитал" е задкулисието, ще се борим с прокситата му

Мустафа Карадайъ с остро изказване

ДПС: Кръгът "Капитал" е задкулисието, ще се борим с прокситата му | StandartNews.com

Наследниците на комунистическата номенклатура, нереализирани в края на комунизма, се опитаха да заемат дясното в България още в зората на демокрацията и да инженерстват в целия политически спектър. Това заяви от трибуната на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Бизнесът им е от подаръци от приватизацията. Ако се провери, може да се окажат и кражби от приватизацията, подчерта Карадайъ.

Днес са медийни монополисти и се опитват да бъдат носителите на единствената истина в България. Истинското задкулисие е това - кръгът „Капитал“ и всички, които са там, категоричен бе лидерът на ДПС.

Но ние тук в Народното събрание, ако искаме да се борим с това задкулисие, трябва да положим и усилие. За съжаление, това задкулисие има съответните проксита и в това Народно събрание и в днешното управление на държавата, каза още Карадайъ. И допълни: "Да, това е поредната подмяна на промяната. Тази власт, това управление се самонарича промяна, но това е подмяна.".

Мустафа Карадайъ припомни, че българският народ говори чрез своите представители в парламента. Ние сме призвани тук да говорим от името на българския народ и да решаваме проблемите на българските граждани. Затова сме тук и за да подобряваме живота ми, каза още Мустафа Карадайъ. И изтъкна, че още в далечната 1991 г. Движението за права и свободи първо заяви от трибуната на парламента, че България трябва да бъде част от НАТО и Европейския съюз. България стана член на НАТО и Европейския съюз, когато Движението за права и свободи участваше в управлението на страната и днес ние продължаваме да отстояваме тази ценности. За наша радост в огромното си мнозинство и народните представители и българския народ споделят тези ценности, подчерта Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай