Петък,

ДПС: Кръгът "Капитал" е задкулисието, ще се борим с прокситата му

От: СТАНДАРТ -
179
ДПС: Кръгът "Капитал" е задкулисието, ще се борим с прокситата му
A
A
A

Наследниците на комунистическата номенклатура, нереализирани в края на комунизма, се опитаха да заемат дясното в България още в зората на демокрацията и да инженерстват в целия политически спектър. Това заяви от трибуната на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Бизнесът им е от подаръци от приватизацията. Ако се провери, може да се окажат и кражби от приватизацията, подчерта Карадайъ.

Днес са медийни монополисти и се опитват да бъдат носителите на единствената истина в България. Истинското задкулисие е това - кръгът „Капитал“ и всички, които са там, категоричен бе лидерът на ДПС.

Но ние тук в Народното събрание, ако искаме да се борим с това задкулисие, трябва да положим и усилие. За съжаление, това задкулисие има съответните проксита и в това Народно събрание и в днешното управление на държавата, каза още Карадайъ. И допълни: "Да, това е поредната подмяна на промяната. Тази власт, това управление се самонарича промяна, но това е подмяна.".

Мустафа Карадайъ припомни, че българският народ говори чрез своите представители в парламента. Ние сме призвани тук да говорим от името на българския народ и да решаваме проблемите на българските граждани. Затова сме тук и за да подобряваме живота ми, каза още Мустафа Карадайъ. И изтъкна, че още в далечната 1991 г. Движението за права и свободи първо заяви от трибуната на парламента, че България трябва да бъде част от НАТО и Европейския съюз. България стана член на НАТО и Европейския съюз, когато Движението за права и свободи участваше в управлението на страната и днес ние продължаваме да отстояваме тази ценности. За наша радост в огромното си мнозинство и народните представители и българския народ споделят тези ценности, подчерта Мустафа Карадайъ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички