Доживяхме! Планът за възстановяване внесен

Той вече е получен от европейските институции

Доживяхме! Планът за възстановяване внесен | StandartNews.com

Най-после Планът за възстановяване и устойчивост на България е вече изпратен в дигитален формат към европейските институции.

На символична церемония вицепремиерът Атанас Пеканов връчи Плана на представителя на ЕК в България Цветан Кюланов.

„Днес е изключително важен ден за страната ни. Актуалната и финализирана версия на Плана за възстановяване и устойчивост беше изпратена към европейските институции и е получена от тях”, обясни Пеканов.

По думите му Планът представлява уникална програма за дългосрочното развитие на страната.  Съдържа 59 инвестиционни проекта и 46 реформи. „Ще помогне на България да стане по-устойчива. Това е важен отговор както на икономическата криза, така и на предизвикателствата на 21 век”, добави вицепремиерът.

Пеканов уточни, че в рамките на служебния кабинет са сметнали за нужно да подобрят и надградят и да направят Плана по-амбициозен. „Да, имаше забавяне, но аз смятам, че то си струваше, именно за да отговорим на редица от проблемите, които с годините са се събирали”, посочи той.

И добави: „Смятам, че успяхме в последните седмици и месеци да защитим добре тези средства. Особено с оглед на доста тежката, безпрецедентна политическа ситуация. Отчасти тежкото наследство в някои сектори, за които трябваше да направим сериозни крачки напред”, каза вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай