Донев изригна. Скочи на партиите

Смъртта не е повод за многословие, каза премиерът

Донев изригна. Скочи на партиите | StandartNews.com

Убийството на граничния полицай Петър Бъчваров извади на бял свят куп замитани под килима проблеми – състоянието на оградата по границата, липсата на въоръжение за полицаите, недостатъчната подготовка на кадрите, недостига на пари, връзките на гнили ябълки от системата с каналите за трафик на нелегални… Нещо повече – по  стар навик трагедията стана повод за политически игри. ГЕРБ поиска оставката на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Всичко това вбеси премиера Гълъб Донев, който направи остър коментар преди началото на днешното заседание на МС.

Служебното правителство носи своята отговорност за решаване на наследените кризи вече почти сто дни, каза Донев.

„Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицаи, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента - съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява не неуважение към българските граждани”, отчете той.

„Смъртта не е повод за многословие. Искрени съболезнования към семейството, близките, приятелите и колегите на младши инспектор Петър Бъчваров. Българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и живота на българските мъже и жени, които охраняват българската граница”, заяви Донев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай