Дончева: Хората осъзнаха, че Преходът провали бъдещето им

Дончева: Хората осъзнаха, че Преходът провали бъдещето им | StandartNews.com

София. "Смятам, че хората във времето осъзнаха, че преходът провали бъдещето им, че този преход вместо да стане смяна на системата стана подмяна на системата, при която бившата върхушка на бившата управляваща партия пое новите ни съдбини в друго качество", каза Татяна Дончева, лидер на „Движение 21" в предаването „Здравей, България" на Нова телевизия.

„Според мен има пълно неразбиране от страна на партиите, парламентарно представени, и може би на по-широк кръг лица, че става дума за наистина смяна на системата, която хората искат, дори тези, които не са на протеста. Ако дълги години, в продължение на този преход, беше господстващо разбирането, че държавното управление и политиката, местна и централна, са само пари и интереси, има млади генарации, които искат освен пари и интереси да има и морални принципи", допълни Дончева.

„Това виждам аз, моят прочит е този. Събитията са започнали даже от преди февруари, даже може би в търсенето на Бойко Борисов като алтернатива на разбирането, че преходът е провален", заключи Татяна Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай