Доган събира елита на ДПС в Бояна

Доган събира елита на ДПС в Бояна | StandartNews.com

Депутати и ръководители на ДПС се събира при почетният председател на партията Ахмед Доган в Бояна.

"Това, което се случва в Кърджали, си остава там", коментира пред Канал 3 на влизане в Сараите депутатът от ДПС Рамадан Аталай по повод пресконференцията на Местан в родопския град, в която той обяви заседанието на ЦС на партията за незаконно.

Джейхан Ибрямов  призова лидера на формацията Лютви Местан да прочете партийния устав. Той направи това в отговор на мнението на Местан, че заседанието на Централния съвет на партията, който се събира в София, е нелегитимно. Според Местан само председателят може да свиква заседание на съвета.

Ибрямов обаче обясни, че Централният съвет освен от председателя, може да се свиква и от 1/3 от членовете на партията. ДПС е по-единна от всякога, подчерта Ибрямов. По думите на Ибрямов е лична воля това, че Местан в момента е в Кърджали, където даде изявление, пише БГНЕС.

Попитан за личното му мнение за случващото се, един от доайените на ДПС Юнал Лютфи коментира: "Ако има лично мнение, няма да правим Централен съвет. Ще има пресконференция след това, разбрахме се с г-н Доган", каза бившият депутат и бивш зам.-председател на движението.

Повечето участници в заседанието запазват мълчание, а полиция щателно следи за спокойствие на заседанието.

Днес трябва да стане ясна съдбата на председателя на движението Лютви Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай