Сряда,

Доган ще участва в конференцията на ДПС

От: СТАНДАРТ -
136
Доган ще участва в конференцията на ДПС
A
A
A

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган ще участва днес в Х-та Национална отчетно-изборна конференция на Движението, чиято работа започва в 11.00 часа, съобщи Епицентър.бг. Ръководството на партията ще разпространи писмено приветствие на Доган към форума. Отделно от това създателят на ДПС и дългогодишен негов председател ще вземе лично участие в конференцията като словото му ще засегне както актуални политически въпроси, така и ковид-пандемията, заляла света.

Преди една година Ахмед Доган, критикувайки управлението на страната, заяви, че е необходим рестарт на политическия модел у нас. Той прогнозира, че "политическият спектър на България няма нито желание, нито готовност за предсрочни парламентарни избори". И това днес е факт. Лидерът на ДПС  прогнозира и появата на протестите през това лято, както и всеобщата апатия, която ще ги провали.

Х-та Национална отчетно-изборна конференция е под мотото “Свобода, единство, заедност”. Това е първата по рода си изцяло онлайн отчетно-изборна конференция. В отговор на предизвикателствата на времето, свързани с пандемията “Ковид-19”, партията организира своите структури в изграждането на повече от 100 онлайн-точки, от които всеки от 843-те делегати ще участва пълноценно в работата на форума. Главен приоритет при реализацията на най-високия партиен форум е спазването на всички противоепидемични мерки и запазването на здравето и живота на участниците и гостите.

В организацията на Националната отчетно-изборна конференция са ангажирани десетки активисти от всички областни и общински центрове в страната.

Националната конференция на ДПС ще избере свой председател и членове на Централния съвет на ДПС, който е постоянно действащият партиен орган по вземане на решения между конгресите. На предходната си – IХ-та Национална отчетно-изборна конференция през 2016-та година ДПС избра за свой лидер Мустафа Карадайъ. Делегатите на Х-тата НК са номинирали Мустафа Карадайъ за втори мандат.

Тази година Движението за права и свободи отбеляза 30 години от своето учредяване – ДПС е учредена на 4 януари 1990, а първата национална конференция, е проведена на 26 март 1990 година. На нея за председател е избран д-р Ахмед Доган, който и до днес е Почетен председател на ДПС.

Сред официалните гости, поканени на Националната отчетно-изборна конференция на ДПС са лидерите на европейските и световните либерали - Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либерална мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ, член на Сената на Кралство Белгия, Жак Мер, председател на АЛДЕ групата в ПАСЕ, член на Националния парламент на Република Франция, Шон Окърнийн, главен секретар на групата „Обнови Европа“ в Комитета на регионите, сър Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ партия (2011-2015), председател на АЛДЕ групата в ЕП (2002-2009).

Поканени са още - Реджеп Тайип Ердоган - президент на Р Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието - АК парти (AK parti), Кемал Кълъчдароглу - председател на Народнорепубликанската партия (CHP), Девлет Бахчели - председател на Партията на националистическото действие (MHP), Мерал Акшенер - председател на Партията на доброто (IYI parti), посланиците на всички държави-членки на ЕС, НАТО, дипломатите на държавите-постоянни представители в Съвета по сигурност на ООН, посланиците на Балканските държави.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички