Днес изтича срокът на Сидеров за отказване от имунитет

Днес изтича срокът на Сидеров за отказване от имунитет | StandartNews.com

София. Днес е последният ден от 14-дневния срок, даден на лидера на Атака Волен Сидеров да се откаже сам от депутатския си имунитет след скандала на летище Варна

В случай, че не бъде получено писмено съгласие от народния представител, след края на днешния ден искането ще бъде разгледано в парламента, както гласи правилникът за организацията и дейността на Народното събрание.

Главният прокурор Сотир Цацаров стои зад искането за снемане на имунитета и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Сидеров, което беше внесено на 8 януари. Лидерът на Атака ще бъде разследван по текст от Наказателния кодекс за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице - полицай, при изпълнение на служебния му дълг, като текстът предвижда до 3 години лишаване от свобода.

Другият текст, по който има събрани доказателства срещу депутата, е за непристойни действия и съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, по който текст се предвиждат до 5 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай