Димо Гяуров разкри картите на БСП. Ето кога ще са изборите

Според бившият директор на НРС снишаването на България я прави слаба в ЕС и НАТО

Димо Гяуров разкри картите на БСП. Ето кога ще са изборите | StandartNews.com

Посещението на Дмитро Кулеба в България съвпадна и с визитата на председателя на Комитета на НАТО Роб Бауер. Всичко това на фона на подновените остри реплики между официалните представители на България и Северна Македония. Как България се вписва в голямата геополитическа картина?

"Целта на посещението на председателя на Комитета на НАТО Роб Бауер вероятно е имало и за цел съюзнически натиск. Не очаквам промяна в позицията на БСП по отношение въоръжаването на Украйна, посещението в Киев има значение за украинците, не и за нас", коментира в предаването "Офанзива“ по NOVA NEWS бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Според него БСП вече се готви за избори, ако промени позицията си, голяма част от избирателите ѝ ще бъдат засмукани от други две партии - на Стефан Янев и "Възраждане"

"Нищо чудно есента да има предсрочти избори", смята той.

"Не знам дали е възможно превъртане на думи и оказване на действителна военна помощ. Лъсна цялата слабост на управляващите, не е възможно да делим коалицията на отделни елементи. Всички се снишават", категоричен е ген. Гяуров.

Той смята, че всички трябва да се срамуваме от репликата на външния министър на Украйна, че не можем винаги да стоим по средата. За генерала нашето снишаване намалява силата ни в ЕС и НАТО.

"Братски народи е клише, което използва Русия, с което те твърдят, че няма такова нещо като украинци, а те са руснаци. Румен Радев волно или неволно използва това клише, Кулеба му отговори много адекватно", подчерта ген. Гяуров.

"Румен Радев беше много силен по отношение изказването си за Северна Македония и изведе исторически факти. Политиците от РСМ целенасочено ескалираха думите, те се надяват на натиск от ЕС, защото усещат нашата слабост и как се снишаваме по отношение Украйна", допълни бившият директор на Националната разузнавателна служба.

Той заяви, че премиерът Кирил Петков започва да говори за отместване на ветото във времето, което показва неразбиране как действа Европейския съюз.

Ген. Гяуров е убеден, че няма промяна на ситуацията в Македония през последните години, дори след договора от 2017 година, и последното преброяване го показва много добре.

"Абсурд е да има толкова малко хора, които се определят като българи в РСМ",  категоричен е той

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай