Димитров: Притеснява ме вотът на недоверие

Първи работен ден ми е, а ще участвам в него, коментира той

Димитров: Притеснява ме вотът на недоверие | StandartNews.com

Притеснява ме вотът на недоверие. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред журналисти в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". На въпрос дали го притеснява вота на недоверие, Емил Димитров отговори: "Мен лично ме притеснява, първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз трябва да участвам във вота на недоверие. Вчера премиерът ми възложи задачи. Изпратих хора на проверки за депата в страната. Вчера се наложи от Пловдив да пращам хора в Стара Загора, за да могат те да вземат пробите", каза още Емил Димитров.

Той посочи, че по време на дебата ще коментира парите, които са осигурени за ВиК сектора. "Достатъчно много пари, които обаче асоциации, служби не се ангажират да усвояват. Ако пропуснеш някакви пари от Европа, защо?", попита още Димитров.


Министърът коментира и проблема с водата в Шумен. "Аз съм влязъл депутат от Шумен, единият захранва Варна и Бургас, другият Шумен. Знам откъде са тръбите, къде е прочутата станция "1300", където пречиства водата и я хлорира. Ще направя всичко възможно, ще обиколя всичките язовири", допълни още министърът.

Той обясни, че премиерът трябва да обяви вариантите за решение на проблема в Перник. "За мен беше да подготвя какви финансови средства могат да се заделят за Перник. Изготвил съм справка. Днес трябва да му докладвам", заяви още Емил Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай