Димитър Стойков: Развитието на културните институти в община Плевен е приоритет

Димитър Стойков: Развитието на културните институти в община Плевен е приоритет | StandartNews.com

Развитието на културните институти е приоритет за община Плевен. Доказателство за това са средствата, които отделя за тях общината годишно, които са над 4 милиона и половина лева. Това каза кандидатът за кмет на Плевен от ПП ГЕРБ проф. д-р Димитър Стойков по време на среща в клуба на дейците на културата. Той отчете, че община Плевен е съфинансирала Плевенската филхармония и Драматичния театър „Иван Радоев".

„Общината поддържа и общинската хорова формация „Гена Димитрова" , общинския духов оркестър, Северняшкия ансамбъл, и още редица културни институти. Администрацията работи в колаборация с всички творчески колективи на територията на Плевен", добави проф. Стойков.

По думите му голяма част от успехите в областта на културата в града са предизвикали млади талантливи изпълнители да изберат Плевен за тяхно работно място. „Радостен факт е, че за първи път след 2011 година градът заживя един нов богат на събития живот. Афишът на културните институти е пълен до края на 2015 година със значими събития, включително и такива свързани с военно-историческото минало на Плевен", подчерта кандидатът за кмет на общината проф. д-р Димитър Стойков.

„За следващата година сме предвидили ремонт на сградата на ДТ „Иван Радоев" и зала „Катя Попова". Водим преговори с Министерство на културата за разширяване на дейността на филхармонията и превръщането и във Филхармония с оперна сцена. Имам увереност, че това ще стане факт. Разработен е и действа нов модел на съфинансиране на редица културни проекти като така допълнително обогатяваме на културната програма в Плевен", категоричен бе проф. Стойков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай