Понеделник,

Девет министри на парламентарен контрол

Девет министри на парламентарен контрол
A
A
A

Девет министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще направи отчет на контролната дейност на НЗОК, построяването на Национална педиатрична болница, нарастването на дълговете на болниците и състоянието на центровете за спешна помощ в област Перник. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще отговаря на депутатско питане за изграждането на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще говори по няколко теми, сред които поредния случай на нахапан човек от бездомно куче, действията на полицията по време на провежданите в страната национални протести, полицейското присъствие на мероприятията на БСП, оградата на границата с Турция и интегрираната система за охраната ѝ.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще трябва да обясни как се развива сектор „свиневъдство“, както и какви са средствата за превенция срещу болестите, пренасяни от диви животни.

Правосъдният министър Цецка Цачева ще отговаря на депутатски въпрос, свързан с детското правосъдие, а образователният Красимир Вълчев – за дигитализацията в училищата и Наредбата за приобщаващо образование.

Министърът на спорта Красен Кралев пък ще внесе яснота относно строежа на нова спортна зала в Кърджали.

За предоставянето на статут на недвижима културна ценност, напредъка на страната ни в областта на защитата на интелектуалната собственост и проведен пърформанс в Националната художествена галерия ще трябва да отговаря министъра на културата Боил Банов.

Последен на трибуна ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Към него има отправено само едно питане, свързано с изпускането на отпадъчни води от фирмена промишлена инсталация.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички