Девет министри на парламентарен контрол

Здравният министър ще разясни как ще бъде изградена националната педиатрична болница

Девет министри на парламентарен контрол | StandartNews.com

Девет министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще направи отчет на контролната дейност на НЗОК, построяването на Национална педиатрична болница, нарастването на дълговете на болниците и състоянието на центровете за спешна помощ в област Перник. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще отговаря на депутатско питане за изграждането на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще говори по няколко теми, сред които поредния случай на нахапан човек от бездомно куче, действията на полицията по време на провежданите в страната национални протести, полицейското присъствие на мероприятията на БСП, оградата на границата с Турция и интегрираната система за охраната ѝ.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще трябва да обясни как се развива сектор „свиневъдство“, както и какви са средствата за превенция срещу болестите, пренасяни от диви животни.

Правосъдният министър Цецка Цачева ще отговаря на депутатски въпрос, свързан с детското правосъдие, а образователният Красимир Вълчев – за дигитализацията в училищата и Наредбата за приобщаващо образование.

Министърът на спорта Красен Кралев пък ще внесе яснота относно строежа на нова спортна зала в Кърджали.

За предоставянето на статут на недвижима културна ценност, напредъка на страната ни в областта на защитата на интелектуалната собственост и проведен пърформанс в Националната художествена галерия ще трябва да отговаря министъра на културата Боил Банов.

Последен на трибуна ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Към него има отправено само едно питане, свързано с изпускането на отпадъчни води от фирмена промишлена инсталация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай