Десислава Атанасова оглави комисията "КТБ"

Десислава Атанасова оглави комисията "КТБ" | StandartNews.com

Здравният министър от първия кабинет на Борисов и настоящ депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова оглави парламентарната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около случая с Корпоративната търговска банка (КТБ).

Това стана след като мнозинството в пленарна зала гласува за състава на комисията "КТБ", предаде БГНЕС. Отхвърлено беше искането на Реформаторския блок комисията да се оглави от Радан Кънев.

Комисията ще бъде съставена от 20 членове - 7 от ГЕРБ, по 3 от БСП и ДПС, по 2 от Патриотичния фронт и Реформаторския блок и по 1 от БДЦ, "Атака" и АБВ.

Въпреки предложенията на Патриотичния фронт и на БСП, мнозинството не се съгласи комисията да има и заместник-председатели. Така Десислава Атанасова ще бъде едноличен председател без да има заместници. За такива бяха предложени Румен Гечев от БСП и Искрен Веселинов от Патриотичния фронт. Какво ви притеснява, ще криете ли нещо, попита Мая Манолова, която поиска прегласуване, но питането й остана без отговор, а прегласуването потвърди първоначалното решение.

Освен Атанасова в комисията от ГЕРБ ще бъдат още шестима депутати - Владислав Николов, Цветомир Михов, Красен Кръстев, Снежана Дукова, Ана Александрова и Даниела Савеклиева. От БСП в комисията влизат Румен Гечев, Димитър Горов и Филип Попов, а от ДПС - Йордан Цонев, Янко Янков и бившият финансов министър Петър Чобанов. Борис Ячев и Искрен Веселинов (ПФ), Радан Кънев и Димитър Танев (РБ), Николай Александров ("Атака"), Лъчезар Никифоров (АБВ) допълват състава на комисия, а по-късно своя представител ще определят и БДЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай