Петък,

Десислава Атанасова с разкритие за договорките на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

От: Иван Ангелов, кадър БНТ -
1255
Десислава Атанасова с разкритие за договорките на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
A
A
A

Всички тези договорки са част от един по-дълъг процес. Отчитайки, че колегите имат решения на техните национални органи, считаме че тези разговори трябва да продължат, че всъщност основната функция на всеки парламент е да излъчи правителство. Това заяви на влизане в Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Най-естествено е всички политически сили, които получат мандат за съставяне на правителство, да опитат да направят правителство", каза още тя.

Атанасова потвърди, че ще има лидерска среща между отделните политически сили. По думите ѝ, най-вероятно това ще стане след като започнат консултациите при президента.

"Активно ще се работи, още днес има среща с една от парламентарните групи и това е "Възраждане", защото ние заявихме и нашият лидер, че с всички парламентарни групи ще проведем разговори. Както и вчера заявихме, имаме намерение да търсим по-големи мнозинства, защото за сериозна правосъдна реформа е необходима промяна в Конституцията", добави бъдещата шефка на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com