Депутатското кюфте извън закона

Депутатското кюфте извън закона  | StandartNews.com

Очукани тенджери и разбити хладилници в кухнята на парламента

Депутатските кюфтета са евтини, но опасни за здравето. Затова те вече са извън закона. Кухнята на парламента се затваря заради сериозни нарушения, хвърли бомбата шефът на Агенцията по безопасност на храните Пламен Моллов.

До санкцията се стигнало след сигнал на таен агент, който се шокирал от условията, при които готвят манджите за депутатите. Стичащи се от вентилацията мазнини, очукани тенджери, протекли хладилници. Това открили дошлите на проверка преди седмица инспектори на агенцията. Подовете били захабени, а по стените липсвали плочки. Това създава заплаха от зарази, отсекли проверяващите. Затова кухнята, която се намира в Президентството, но е подчинена на Народното събрание, е затворена до отстраняване на проблемите.

Санкцията изненада народните избраници. От парламента се съгласиха, че материалната база не е добра, но заявиха, че опасни храни не са имали. Докато тече ремонтът на кухнята майка, депутатите ще могат да използват столовете в останалите сгради на парламента.

"Никаква частна фирма не приготвя храната, става въпрос за звено на Народното събрание, което ползва сградата под Президентството", заяви шефът на парламента Михаил Миков по повод статута на "Хранителен комплекс към Народното събрание".

От "Дондуков" 2 пък се изненадаха, че кухнята се свързва с тях. Те опровергаха агенцията по храните заради изявлението, че бюфетът на депутатите доставя храна на администрацията на държавния глава. "Кухнята на парламента не обслужва президента. Неговата храна се приготвя изцяло под контрола на Националната служба за охрана и процесът няма отношение към външни доставчици", обясниха хората на Росен Плевнелиев. "Нямаме абсолютно никакво отношение към обекта. Изразяваме недоумение от факта, че изпълнителен директор на национална агенция споменава президентската администрация в контекста на непроверени и недостатъчно прецизирани факти", заявиха още от прессекретариата на Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай