Депутатите обиколили Земята 19 пъти

400 000 лева са глобите за неизвинени отсъствия

Депутатите обиколили Земята 19 пъти | StandartNews.com

София. За половин година депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти. От началото на мандата на 42-то народно събрание до края на ноември те са пропътували със служебните си автомобили 806 708 км.

След края на заседанието всеки петък депутатите тръгват към избирателните си райони. С най-много пропътувани километри е шефът на Комисията по вероизповеданията Пламен Славов от БСП - с близо 25 000 км. Той е депутат от Пловдив-окръг. Втори е червеният Пламен Желязков от Добрич с над 22 500 км. Депутатът от ДПС Хасан Хаджикасан от Велико Търново е изминал над 21 000 км, а атакистът от Монтана Адриан Асенов - над 20 700 км.

Някои народни представители предпочитат личните пред служебните автомобили. Като парламентът им възстановява разходите за гориво, когато са шофирали по служебни задачи. Техните пътни разходи са общо 450 000 лв. За квартирни и дневни при пътуванията из страната изплатените средства от бюджета на парламента са около 208 хиляди лева.

В същото време 400 хиляди лева не са влезли в банковите сметки на депутатите заради неизвинени отсъствия. Голяма част от тази сума вероятно са глобите на ГЕРБерите, които дълго време саботираха работата на 42-ото народно събрание и се присъединиха към исканията на протестиращите за оставка на правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай