Четвъртък,

Депутатите решават за сумите от "Булгаргаз"

От: СТАНДАРТ -
Депутатите решават за сумите от "Булгаргаз"
A
A
A

Механизмът за възстановяване на суми по договори, сключени между "Булгаргаз" ЕАД като обществен доставчик на природен газ и неговите клиенти, ще гледа днес парламентарната комисия по енергетика. Депутатите ще заседават от 14 ч., за да гледат на второ четене промените в Закона за енергетиката. Първото четене на в пленарна зала бе на 3 април.

Работодателите, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), поискаха оставката на министър Теменужка Петкова с мотива, че "ще се отклонят в неизвестна посока 45 млн. лева от индустрията на България в момент, когато икономиката е поставена на колене заради извънредното положение в България и редица страни от ЕС и останалия свят". Според Петкова обаче парите вече са по сметките на "Булгаргаз", а от своя страна държавното дружество има пълна картина на колко клиенти трябва да възстанови сумите. Единствено се чака приемането на промените в Закона за енергетиката. Премиерът Борисов даде пълната си подкрепа на Петкова и заяви, че въпросът е в ръцете на парламента.

Днес ще заседава и Комисията по правни въпроси, която ще разгледа за второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички