Понеделник,

Депутатите под карантина ще работят онлайн

От: Редактор -
A
A
A

Народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19, ще имат право да участват дистанционно по електронен път в пленарните заседания на Народното събрание, включително, ако са близки контактни на потвърден случай на COVID-19. Това решиха депутатите, като приеха промени в правилника на НС.

Дистанционното участие по електронен път в пленарните заседания се осъществява чрез интернет платформа за видеоконферентна връзка, която осигурява пряко и виртуално участие.

Кабинетът на председателя на Народното събрание изготвя общ списък на народните представители, които искат да участват в заседанието.

На всеки народен представител, включен в списъка, между 8.00 и 8.30 ч. в деня на съответното пленарно заседание от кабинета на шефа на НС се изпраща линк за регистрация в интернет платформата за видеоконферентна връзка и участие в пленарното заседание.

Председателят открива заседанието, когато присъстващите в зала плюс виртуални присъстващите са повече от половината депутати.

При желание за изказване, реплика, дуплика, обяснение на отрицателен вот, лично обяснение или по процедурни въпроси народният представител заявява желанието си чрез заявка в платформата. Председателят дава и отнема думата на народния представител чрез платформата.

Депутатите, които участват дистанционно по електронен път в пленарните заседания на Народното събрание, изразили желание да участват в пленарното заседание, си осигуряват сами необходимите технически средства и връзка с интернет.

Тези правила не се прилагат при тайно гласуване и за закритите заседания на Народното събрание.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички