Депутатите избраха новите членове на СЕМ

Това са Симона Велева и Пролет Велкова

Депутатите избраха новите членове на СЕМ | StandartNews.com

Депутатите избраха Симона Велева, предложена от "Продължаваме промяната" и Пролет Велкова, предложена от "Демократична България" за членове на СЕМ.

Така те ще заемат местата на София Владимирова и Розита Еленова, чиито мандат в регулатора изтече. Кандидатурата на Тодор Беленски от "Възраждане" не беше приета.

В концепциите никъде не чух начина на финансиране на обществените медии. Дали смятат да приложат начин на финансиране или споделени услуги - с цел да се оптимизира начина им на управление. Никъде не се засегна темата за препредаването на аудиовизуалните произведения, заяви Любомир Каримански, ИТН.

Гласувах против поради бързо приключилия дебат. Не знаете какъв кандидат избрахте. Можете да им благодарите, че беше избран човек с дългата ръка на ДПС. Тя е от тези, които когато нещо не им хареса - го забраняват. Дадохте власт на човек, който ще прави същото. Тъй като нямаше дебат… това в крайна сметка нямаше да има значение след като ДПС погали по рамото ДБ. На вашата съвест ще тежи, когато за очни да мачка някои журналисти - дали ще е Волгин или друг, но ще се нагледате, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Кандидатката, която беше одобрена, каза на изслушването, че педофилите също са жертви. Може следващия да е любител на канибалите. Днес унищожихте авторитета на СЕМ. Унищожихте авторитета на НС, каза Костадин Костадинов, председател на "Възраждане".

Госпожа Велкова представлява тази част на гилдията, която смята, че трябва да има стандарти. Разбирам културната война, но тези стандарти трябва да бъдат отглеждани. Искам да кажа, че твърденията за това какво се чула в това изслушване просто не отговарят на исканията. Ние си позволихме да атакуваме така вашия кандидат за БНБ, господин Йорданов. Аз се гордея с човека, който избрахме, заяви Христо Иванов от ДБ.

Имам право на мнение. Най-големият проблем е, че група хора се мислят за авторитети. Вие не гласувахте за нашия кандидат на БНБ. Бих подкрепил чисто коалиционна ваш кандидат, но не човек на ДПС, отговори Тошко Йорданов от ИТН.

Пролет Велкова има награда има награда от националната мрежа на децата, която има над 100 организации. Ако тя е нарушила правата на децата, тя нямаше да има това доверие, подчерта Антоанета Цонева от ДБ.

С антириторика и антиповедение човек маже да влезе в полето на политиката, но така не бива да управлява и не може да управлява. Модели виждаме такива в последните 12 години. ГЕРБ се появиха с анти ДПС говорене, вашата оценка за ГЕРБ сме я чули. Сега твърдите, че правите по-различно. Но на политическия терен се появихте с анти риторика, каза Мустафа Карадайъ- ДПС. Господин Тодор Йорданов говори кой с кого бил близък - като излизате тук, защитавайте своите позиции, а не с анти говорене. Противопоставянето няма да реши никакви проблеми.

Чрез процедури позволихте да се започне дебата след гласуването. Избрахте кандидат по изключително порочен начин, каза Николай Дренчев от "Възраждане".

Не знам защо дебатът се провежда след избора. Господин Карадайъ ние нямаме кандидат. Въздържахме се. Благодарение на вас Пролет Велкова беше избрана. Ние не искаме да имаме хора в СЕМ. Който иска да има хора в СЕМ носи отговорност за тях, каза Тома Биков- ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай