Понеделник,

Депутатите го удариха "през просото", не ходят на работа. Важни закони на трупчета

От: Стандарт -
1577
Депутатите го удариха "през просото", не ходят на работа. Важни закони на трупчета
A
A
A

За втори път тази седмица липса на кворум провали заседанието на парламентарната комисия по регионална политика. В залата бяха само депутатите от “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и БСП. Комисията трябваше да обсъди проект, който ограничава инженеринга в строителството, и друг, който облекчава режима за поставяне на соларни панели върху домовете. Заради политическата криза у нас обаче те се превръщат в поредните ключови промени, които остават на пауза, съобщава kmeta.bg.

След днешното провалено заседание общо четири законопроекта ще остават неразгледани, а сред тях бяха заложени важни промени в Законите за обществените поръчки и устройството на територията, както и в Закона за пътищата и Закона за местното самоуправление и местната администрация.

“Първият спира далаверите с инженеринга в строителството и пропуските в закона, които са причина за тежки корупционни практики и понякога асфалтирането на една улица да струва 20 млн., вместо 2 млн. лева”, коментираха пред Kmeta.bg представители на “Демократична България”, които са вносители на двa от законопроектите.

Вторият облекчава режима за поставяне на соларни панели върху домовете – досега процедурата беше толкова тромава, че бюрократичната спирала отказваше хората да намалят разходите си за ток и топла вода. Предложението, което така и няма да бъде прието, е при поставяне на слънчеви панели да се премине на уведомителен режим и да се даде свобода на гражданите, без да зависят от енергото, общината или някой държавен чиновник.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички