Депутати и симпатизанти на Борисов обсадиха прокуратурата

Лидерът на ГЕРБ бе извикан на разпит по т.нар. "Барселонагейт"

Депутати и симпатизанти на Борисов обсадиха прокуратурата | StandartNews.com

Бойко Борисов влезе на разпит в Софийската градска прокуратура. Депутати от ГЕРБ и симпатизанти се събраха пред сградата на ул. "Черковна", за да го подкрепят, предаде БНТ.

На място пред прокуратурата са представители на ръководството на ГЕРБ и знакови фигури от партията, сред които заместник-председателят Даниел Митов, председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, членовете на Изпълнителната комисия Деница Сачева, Вежди Рашидов, Делян Добрев, Костадин Ангелов и други. Към тях се присъединиха и симпатизанти, които скандират пред прокуратурата.

Даниел Митов определи разпитите на Борисов и обявеното искане на депутатския имунитет на Делян Добрев като натиск срещу намеренията на ГЕРБ за съдебна реформа.

"Самото ни присъствие е ясна декларация за това, че няма да се огънем. Ще продължим с усилията си за съдебна реформа и да направим кабинет", посочи Митов.

„Тук сме да изкажем подкрепа, да демонстрираме решителност, против опитите на някои институции да се месят в работата на НС. Ние имаме ясно мнозинство, готово да подкрепи съдебна реформа“, каза Томислав Дончев.

Той допълни, че ГЕРБ-СДС ще изказват подкрепата си по всякакъв начин и навсякъде.

Поддръжниците на Борисов скандираха „Бойко“, когато лидерът на партията пристигна в съда с автомобила си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай