Депутат сравни министър с махленско куче

Депутат сравни министър с махленско куче | StandartNews.com

София. Икономическият министър Делян Добрев да посочи имената на корумпираните политици, които са се облагодетелствали от проекта за АЕЦ"Белене". Това призова червеният депутат Румен Петков. "Иначе е един от групата махленски кучета, които лаят без основание", каза бившият вътрешен министър по TV7.

Според изказване на мивистър Добрев в корупционната схема за "Белене" са били замесени хора от върховете на изпълнителната власт в периода 2006-2009 г.

Петков бе категоричен, че спирането на проекта още преди три години е било "престъпление към българския национален интерес". Той определи като скандално изказването на вицепремиера Симион Дянков, че ще "напляскаме" в съда руската страна.
Депутатът от БСП отправи остри критики към водената от правителството външна политика и заяви, че България изглежда несериозно в очите на международните си партньори. По неговите думи правителството води "зависима политика".

Петков коментира и СПИН скандала, пламнал в БСП заради реплика на Антон Кутев. "Това не е чувство за хумор, това е вандалщина срещу традициите и устоите на социалистическата партия и на лявата идея", заяви червеният депутат.

Относно заплахите на Кутев към Корнелия Нинова, че ако атаките към него продължат, ще извади СРС-та, които ще я компрометират, Петков зададе въпроса – кога и с чие съдействие депутатът е имал достъп до такава информация.

"Подобни изказвания, като това на Кутев, създават усещането, че по времето на Кабинета "Станишев" "са се разгръщали крупни корупционни практики", коментира той.

Като бивш министър на вътрешните работи Румен Петков твърдо заяви, че в СРС-тата за Нинова и Румен Овчаров не е имало нищо "притеснително", ако е имало, то е било разследвано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай