Сряда,

Депутат от ПП напуска! Защо

От: Редактор -
Депутат от ПП напуска! Защо
A
A
A

Депутат от "Продължаваме промяната" обяви, че напуска парламента. Велико Минков е от русенската листа, а новината съобщи в профила си във фейсбук.

Ето текста, който той е публикувал:

"Радвам се и съм обнадежден от факта, че днес при президента Румен Радев нашият кандидат за министър-председател Кирил Петков върна изпълнен мандата за съставяне на правителство след изключително интензивните преговори за постигане на коалиционно споразумение.В понеделник, на извънредното заседание на Народното събрание, ще подкрепя проектния министерски съвет с вярата, че съставът му е готов да изпълни мисията си почтено и с нулева толерантност към корупцията в рамките на това управление.

Изрично заявявам горното, за да не бъде спекулирано с това, че днес предадох на председателя на парламентарната ни група на Продължаваме Промяната молбата си за напускане на Народното събрание, която той следва да връчи на председателя на парламента след вероятното ѝ гласуване от парламентарната ни група.Мотивите ми са предимно лични, а от организационните най-важният е убежданието ми, че на този етап ще съм по-полезен за продължаването на промяната извън парламента, отколкото в него.

Казвам това без да имам никакво съмнение, че ако остана, ще се справя с работата да защитавам интересите на народа. За мен е по-важно като екип парламентарната група да бъде съставена от по-разнообразни по експертиза и опит членове и ако на мое място може да бъде човек, който ще върши работата отговорно и качествено поне колкото мен - тогава с радост бих отстъпил.Моят фокус на този етап ще бъде на местно ниво в Русе и областта, където тепърва ще развиваме местните структури.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички