Ас на ГЕРБ говорил с Господ! Какво му е казал

Как Радомир Чолаков се надява да има правителство

Ас на ГЕРБ говорил с Господ! Какво му е казал | StandartNews.com

В тази ситуация, трябва да се търсят най-добрите професионалисти.

Председателят на Народното събрание (НС) няма право да говори, той само води заседанията. Аз имам мнение по различни въпроси. Росен Желязков има по-голям административен опит от мен и ще е по-добър председател. Аз ще гласувам за него. Това заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ в предаването „Денят на живо“ по NovaNews.

„Президентът можеше да свика НС чак на 2 ноември. Дали умишлено или случайно е избрана датата 19 октомври не знам, но ние имаме нужда от всички сили, дори небесните, за да работим. Това, което Господ ни казва вече четири пъти е: „Вземете да се разберете, вие българите“. Няма да има повече прошки, ако продължаваме така“, обяви Чолаков, цитиран от novini.bg..

„Традицията е най-голямата парламентарна група да излъчи председател на НС. Ние ще предложим такъв и ще подкрепим предложените зам.-председатели от другите групи“, допълни той.

По думите на Радомир Чолаков не бива да се поставят предварителни условия на никого. „Когато си поставяме радикални условия, това предварително обрича разговора. Ние също можем да поставим условия. Може би трябва да ровим в прехода. Вероятно има нужда от ревизия на реформите от 2000 година насам. Пенсионната реформа е взривена и трябва да се ревизира“, подчерта Чолаков.

„Този парламент, ако работи, ще бъде в консенсус. Ние нямаме вариант да се делим на фракции. Парламентът или ще работи, или не. Единственият вариант да се управлява тази страна е с консенсус. Може да се направи правителство и с първия мандат, но с консенсус. Нека да си помислят още малко. Ако стъпим върху това, което ни обединява, като обществени проблеми, работата ще потръгне и може да има и правителство“, смята Чолаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай