Депутат от ДБ разкърти предложената коалиция между ПП и ГЕРБ

По думите на Стоян Михалев арестът на Борисов не е бил стратегически реализиран

Депутат от ДБ разкърти предложената коалиция между ПП и ГЕРБ | StandartNews.com

Коалиция между "Продължаваме промяната" (ПП) и ГЕРБ ще бъде голямо разочарование за всички хора, излезли по площадите, констатира в интервю за БНТ депутатът от "Демократична България (ДБ) Стоян Михалев.

Никой не трябва да пришпорва ПП относно решението дали да се явят в обща коалиция с ДБ на предсрочните избори, каза още той.

Бойко Борисов един ден ще го изучават в училище как се самооборва по няколко пъти, казва едно нещо и после прави коренно различно. Цялата му политика през последните 12 години е в абсолютен контраст с предложенията от днес. Така Михалев коментира изявление на Борисов от сутринта, в което той намекна за възможна коалиция с ПП по приоритети.

По думите на Стоян Михалев арестът на Борисов не е бил стратегически реализиран и единствено е бил в негова полза, а последните няколко парламента са разочаровали хората.

"Те очакваха, че ще има деинсталиране, че ще има изчегъртване както се изрази г-н Трифонов. Явно г-н Трифонов работеше за това да няма друго управление, освен това на Борисов и всяко друго да бъде представено като неможещо", каза депутатът от ДБ.

Съдебната реформа не е нещо, което може да се случи за няколко месеца. На въпрос биха ли приели подадената от Бойко Борисов ръка за реформи, Михалев отговори: "Това е все едно да ме питате готови ли сме с Борисов да преборим Борисов."

ПП са получили доста уроци през последните месеци, тъй като са тръгнали с голяма надежда и желание, но не са знаели какво ги очаква, коментира още Михалев. Сега вече са доста наясно. Дори съветите, които ние им давахме, те не ги чуваха. Бяха твърде уверени. Наивни, но доброжелателни. Ситуацията им показа, че се изисква разум, поясни той.

Правителство на БСП в нито един момент не е стояло на масата по време на преговорите за третия мандат, заяви Стоян Михалев.

"Това беше мандат, който много ясно казахме, че е оперативен. Идеята му е, че е кризисен мандат, да има управление за да не се отиде на избори и да се изпълнят конкретни приоритети", подчерта депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай