Събота,

Депутат каза има ли проблеми между ПП и ДБ

От: Агенция Стандарт -
1154
Депутат каза има ли проблеми между ПП и ДБ
A
A
A

Искаме да направим голямо обединение не само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", но и с всяко сдружение и организация,  които се борят за нещо. Тази формула може да даде реално решение на ситуацията. В 48-ото Народно събрание много ясно се разграничиха лагерите. Видя се, че коалицията на статуквото и хартията влезе в парламента, гласува си бюлетината и блокира законите по Плана за възстановяване.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски. По думите му партията ще търси подкрепа не само от ДБ, но и от останалите формации с цел "противопоставяне на това, което ни се е предлагало до момента".

"В това Народно събрание нямаше воля да се говори за политики. С всякакви процедурни трикове се отлагаше приемането на механизма за разследване на главния прокурор. ГЕРБ заявяваха, че са евроатлантици, но в края на Народното събрание отхвърлиха закони по Плана за възстановяване. Техният евроатлантизъм приключи", припомни той.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че по-различното в следващия парламент ще е обединението. Той не изключи възможността, ако бъде намерен общ език, "Продължаваме промяната" отново да работи с БСП. 

"Не е моя работа да давам оценка на кабинета "Донев". За мен е важно да има последователна политика и проектозакони, които да се внасят в Народното събрание", коментира той. 

Терзийски отговори и на твърденията, че реденето на листите за предстоящите избори е предизвикало проблеми между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Много субекти са уплашени от обединението ни, ще се опитат да вкарат клин в него и да пускат опорки. Няма нищо такова. Целта ни е по-важна от личните амбиции на някого", категоричен бе той. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com