Денков: Трябва да популяризираме "Бранд България"

Премиерът каза кое е най-важното за страната

Денков: Трябва да популяризираме "Бранд България" | StandartNews.com

Напредъкът по всеки един от приоритетите на правителството е изключително добър. Това заяви министър-председателят Николай Денков, който участва в откриването на провеждащата се в София дискусионна платформа Powers Summit „Власт, чувай 2023“. Акцентите през 2023 са върху здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции - “Бранд България”. 

Денков припомни, че сред основните приоритети на управлението са присъединяването на България към Шенген и еврозоната, към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и реформа в правосъдната система. 

Той посочи, че е необходимо да се популяризира и „брандът България“. Той коментира, че не е достатъчно само да имаме нещо хубаво, а трябва да го представим така, че и другите да го разпознаят, да го приемат.

В изказването си Денков благодари на Народното събрание за работата по програмата, поставена от управляващите. Много пъти съм казвал, че едно правителство има смисъл, ако има ясни цели, коментира също той. По думите му през 2025 и 2026 г. основен приоритет ще бъде повишаването на качеството на живот и решаването на демографските проблеми.

Нашата задача след 2024 г. ще бъде да направим България едно от най-добрите места за живеене, увери още Денков.

Основни теми на Powers Summit 2023 са здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции - бранд България. Сред участниците са представители на изпълнителната и законодателната власт, политици, представители на бизнеса и експерти. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай