Закриха срещата с протестиращите. Инфарктни разговори в парламента

Идявления и на лидерите на синдикатите

Закриха срещата с протестиращите. Инфарктни разговори в парламента | StandartNews.com

Повече от час продължава срещата на властта с протестиращите миньори. Зала 134 на парламента е препълнена. В разговорите участват премиерът Николай Денков, министри, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Радвам се, че разговорът вече не е разделен от мантинелите на нагистралата, заяви Денков.  

"Ще видим какво ще ни предложат, но няма оптимизъм в нашите редици", коментира пред журналисти президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов преди срещата в парламента с премиера Николай Денков, министри и депутати във връзка с протеста на енергетици и миньори.

По думите на Манолов има недоверие сред недоволните протестиращи. То не е недоверие, което сега се е случило, то тече поне от 2017 г. насам и в него няма невинен, коментира той, цитиран от БТА. 

Манолов смята, че най-важната тема е да имаме ток, докогато стане възможно токът, който произвеждат сега топлоелектрическите централи, да бъде заместен "с нещо друго".

Управляващите да заработят за интереса на хората, политиците да се обединят. Всеки дърпа като лешояд, призова Иван Вълев, председател на КТ Подкрепа за рудник "Трояново-север".

Представителите на протестиращите, които дойдоха за срещата в парламента, изразиха учудване, че журналисти не са допуснати до залата за разговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай