Денков с важни думи за Гърция

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви мащабна програма за възстановяване

Денков с важни думи за Гърция | StandartNews.com

Гърция не е сама - това заяви премиерът Николай Денков на закриващата церемония на 87-ия международен търговски панаир в Солун. Денков заяви, че Гърция може да разчита на България и ЕС за възстановяване от опустошителните наводнения, съобщава БНТ.

По думите му, наводненията в България също са взели жертви и затова двете държави, които са изправени пред сходни климатични проблеми, трябва да си сътрудничат, за да се справят с тези предизвикателства. 

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви мащабна програма за възстановяване, която включва завръщане на хората по домовете им, мащабни помощи от ЕС. По думите му, цената на възстановяването ще е огромна.

“Тази вечер искам да изразя ясно и високо следното послание: Гърция не е сама. Имате много приятели и партньори, които няма да пожалят усилия, за да ви помогнат да се справите с последствията. България и целият ЕС са с вас. Ние също имаме жертви в наводненията у нас. И двете страни сме изправени пред сходни проблеми като наводнения и пожари. Да си помагаме и да работим заедно, е задължително. Като пример - тази година България два пъти изпрати екипи за борба с пожарите, за да помогнат в потушаването на опустошителните пожари в Гърция”, подчерта премиерът Николай Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай