Денков разкри! Какви са изгонените от България

Ясна позиция на премиера по въпроса

Денков разкри! Какви са изгонените от България | StandartNews.com

Категорична позиция от премиера за изгонените от България служители на Руската църква.

Тепърва предстои да се изясни въпросът със собствеността на Руската църква, тъй като тя би трябвало да е на реципрочни отношения с българската в Москва и руската в София. Така че това е въпрос, който предстои да се дискутира. 

Това коментира днес премиерът Николай Денков. 

Това, което знам, е, че църквата в София трябва да остане отворена и че организацията на работа е от страна на Българската православна църква. Именно затова и патриарха създаде необходимата организация, за да осигури служители, които да осъществяват дейността на църквата. Оттам-нататък къде е ключа, защо - не питайте мен, коментира той.

Нека кажа съвсем ясно - не са изгонени руски свещеници, изгонени са хора, които са работили срещу националните интереси на България. Тес а чужди граждани, така че в случая следваме стандартна процедура, няма нещо особено, посочи той.

Аз прочетох доклада на ДАНС. Той е достатъчно ясен, за да има основания тези хора да бъдат повече недопускани в България, така както е решението за срок от  5 години, мисля беше. Смятам, че има основание в критиките на ген. Атанасов, че ДАНС са закъснели с този доклад спрямо тези служители.

Действително доста от информацията, която видях е за предишни години, така че въпроса кога е трябвало да се реагира, е отворен. Ще имаме разговор с председателя на ДАНС. Знаете, че той е в чужбина в момента, но като се върне, този разговор ще бъде проведен, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай