Денков предупреди какво ни чака при нови избори

По думите му правителството е готово за всички варианти

Денков предупреди какво ни чака при нови избори | StandartNews.com

Министърът на образованието предупреди какво ни чака при нови избори. Според проф. Николай Денков последствията ще са негативни за страната ни.

Според него, ако вотът на недоверие тази вечер успее, може да се стигне до забавянето на много законови промени, от които зависи получаването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. По думите на проф. Николай Денков правителството е готово за всички варианти, но при падане на кабинета трябва да се обсъжда спешно как ще се управлява България.

"Най-важното е да продължат усилията за промяна на начина, по който функционира държавата. При евентуални нови избори не виждам как ще се получи по-устойчива и по-конструктивна структура. Ако сега влезем в избори, бъдещият парламент ще е още по-фрагментиран, а структурата на управление ще е още по-неустойчива", добави проф. Николай Денков.

Той не изключи вероятността да се стигне и до формирането на ново правителство в рамките на този парламент, но подчерта, че много зависи каква ще бъде целта на този кабинет.

"Ако целта е да се върнем към предишни практики, към предишни упражнения на властта, лично аз бих го смятал за вредно за България. Ако продължим, научавайки си уроците да променяме средата, да променяме законите, така че да има правова държава, да бъдат и хората, и малкият и средният бизнес по-уверени в това, което могат да направят, за да се развият, и хората да бъдат по-спокойни, че държавата има грижа за тях – заплати, пенсии, всичко, което виждате, че се опитваме да променим, макар и с много трудности през тези години. Това има смисъл. Няма значение името на премиера, няма значение кой е конкретният министър. Важното е, че България трябва да бъде променена и това се опитваме да направим", каза още образователният министър, цитиран от БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай