Денков нападна Кремъл! Кой свалил кабинета

С какво се оправдава вече бившият премиер

Денков нападна Кремъл! Кой свалил кабинета | StandartNews.com

Бившият премиер на България проф. Николай Денков заяви в интервю за "Файненшъл Таймс", че корупцията у нас продължава да бъде основна причина за руска намеса и е допринесла за разпадането на правителството.
Той обясни, че кабинетът му се е борил да изкорени дълбоките връзки с Москва.

"Голяма част от руското влияние в миналото, например в енергийния сектор, идваше чрез корупция", заяви Денков по повод на енергийните сделки, сключени от предишни правителства, от които се е възползвал руският енергиен гигант "Газпром".

Николай Денков посочва, че ПП ще продължи борбата срещу корупцията и руското влияние, които според него са свързани.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Петров
преди 5 месеца

Не са много политиците, които в името на политическите си вътрешни интриги злословят срещу родината си и Денков е един от ярките примери. След като събра посланниците и се оплака пред тях, че прокуратурата и началникът на главния секретар на МВР са "притискали" нечистоплътния мошеник Коцев да си подава оставката, днес нов залп срещу държавата, която го хранеше в продължение на толкова месеци. На какво се надява сапуненият академик - дали да му върнат американците мястото на най-неспособния в нашата история министър-председател?

Откажи
Иеаное
преди 5 месеца

Парламента свали Правителството, значи там е корупцията и поради това, че не се знае кой точно, просто да не изберем никой от тях.

Откажи
Юсуффффф
преди 5 месеца

Така е ДенкOFF на кйопава ракета космоса и е крив .

Откажи