Денков нападна Габровски! Къде бил капанът

Посочи основен недостатък на неговия проектокабинет

Денков нападна Габровски! Къде бил капанът | StandartNews.com

Кандидатът за премиер от ПП Акад. Николай Денков обясни в "Панорама" по БНТ каква е разликата между него и кабинета "Габровски": 

"Опитваме се да направим правителство, което може да се обедини около няколко общи цели и задачи, които да бъдат полезни. Даваме и знак, според нас как би трябвало да се подходи, с общ разговор на масата, за да се види има ли какво да ни обедини, кой е готов да подкрепя, и ако не стане правителството, да кажем: ето така смятаме, че трябва да се случват нещата и така ще се опитваме да ги правим.

С изключение на "Възраждане" и някой моменти в БСП, има голяма съвпадение в приоритетите и от там поискахме да променим подхода, в който стартират разговорите. Веднага след като се видя, че първият мандат няма да е успешен, имаше номинация, стартирахме разговора доколкото може конструктивно , надяваме се да продължим по този начин. 

За да може да се управлява, трябва да има някакво взаимно доверие. Това, което липсваше на кабинета "Габровски", беше липсата на доверие. Кой например кой ще взема решенията. И подкрепата не беше достатъчна."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай