Демократична България ще играе за президент

Стоян Михалев разкри подробности за срещата с ИТН

Демократична България ще играе за президент | StandartNews.com

„Демократична България” ще има своя кандидатура за президентските избори. Това разкри депутатът от ДБ Стоян Михалев в интервю за Нова тв. Към момента обаче още не е определена двойката.

Михалев даде подробности за вчерашната среща с ръководството на ПГ на „Има такъв народ”. С ИТН гледаме в една посока. Има светлина в тунела, каза Михалев в предаването „Събуди се”.

След разговорите в петък стана ясно, че двете партии - „Има такъв народ” и „Демократична България” - са се споразумели за съдебната реформа. „Това включва и закриването на специализирания съд и прокуратура. Наистина гледаме в една посока с тях по тези теми”, заяви още народният представител.

По думите му ИТН и „Демократична България” са се споразумели по основната рамка, оттук нататък ще се разговаря по детайлите.

„Персонални назначения в кабинета не са били предмет на разговор вчера”, каза още Михалев. Но бе категоричен, че Демократична България няма да подкрепят Николай Радулов за вътрешен министър.  Това не е лично към него, ние сме твърдо за лустрацията и не може да има хора на бившата ДС в правителството, обясни Михалев.

Няма да подкрепят и управление, разчитащо на ДПС.

„ДПС за нас е червена линия. Ако има по някакъв начин връзка на следващото управление с ДПС, ние няма да го подкрепим”, заяви още Михалев. И добави: „Демократична България” е гарант, че ДПС няма да е част от властта.

 „Можем да бъдем и партньори, и опоненти на това управление.”, каза още депутатът.

„Лесният път е нови избори – социолозите са категорични, че само „Демократична България” повишава резултата си. Но това не е добре за България. Интересът на българските граждани е най-важен. Ние сме в парламента заради целите, които сме си поставили. Ако не можем да ги изпълним, няма да сме там”, обобщи Михалев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай