Демократична България не иска постове в кабинет и парламент

Ако се стигне до трети мандат, коалицията ще се опита да го реализира

Демократична България не иска постове в кабинет и парламент | StandartNews.com

Демократична България не иска постове в новото правителство и в ръководството на 46-ия парламент. Това заяви съпредседателят на политическото обединение Атанас Атанасов пред БНТ.

Демократична България" очаква първата политическа сила "Има такъв народ" да потърси подкрепа за свой кабинет от тези, с които смята, че може да провежда политиките си, коментира Атанасов. И добави, че "Демократична България" ще се отзове без да претендира за постове в правителството и ръководството на Народното събрание, но засега официална покана за преговори няма.

"Искаме правителство, което реално ще отстрани Борисовата държава от власт и да не допуска задкулисното влияние на ДПС", каза Атанасов. По думите му са необходими преговори, в които "да отделим спорното от безспорното, да видим кое можем да постигнем заедно" и какви закони следва да се приемат.

Коалицията няма да предлага имена на министри, но си запазва правото да не се съгласи с определени персони, ако прецени, че нямат качества да изпълнят приоритетите. За ДБ водещ приоритет е в кабинета да няма служители на бившите тайни служби.

Атанасов изрази мнение, че кабинет ще бъде съставен с първия мандат, но добави, че ако се стигне до това президентът да избере "Демократична България" за третия, коалицията ще приеме и ще се помъчи да го реализира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай