Вторник,

Демерджиев с разкрития за купените гласове. Нова мода

От: СТАНДАРТ -
1485
Демерджиев с разкрития за купените гласове. Нова мода
A
A
A

Нова мода в купуването на гласове разкри вътрешният министър Иван Демерджиев. "Корпоративният вот е водещ спрямо този на чистото предаване на пари от ръка в ръка”, каза той в интервю за БНТ.

Очевидно засиленото полицейско присъствие възпира този процес по директно предаване на пари и се търсят начини да бъде заобиколен или плащането да бъде отложено във времето или пък да няма директно плащане, а да има обещания за нещо друго или различно. Активни са някои общински управи по места, активни са някои собственици на големи търговски дружества, които имат хиляди служители - така, че всички тези процеси ние ги следим", обясни министър Демерджиев.

Правомощията на МВР се свеждат до опазване на обществения ред, охрана на машините за гласуване и материалите, които се превозват до всяка една РИК и оттам до СИК-овете. Силите са подготвени, няма никакви притеснения по отношение на изборния процес, коментира още МВР-шефът.

"Новото тази година е, че много активно ни подпомогна Министерството на отбраната при опазване на границата. Можем да включим значителни сили на жандармерията, считано от днес и те ще започнат интензивни полицейски операции на територията на цялата страна - превантивни, насочени към изборния ден", обясни Иван Демерджиев.

По думите му, МВР не действа като репресивен орган, а си върши работата. Този път има значително повече оперативна работа с криминалния контингент, който участва в изборите. Засили се в пъти тази работа и резултатите са на лице, посочи Демерджиев и допълни:

"Всеки, който е заловен в България по дефиниция казва, че е репресиран. За добро или за лошо, някои от задържаните са членове на политически партии".

Според вътрешния министър изключително изобретателни са хората, които се опитват да манипулират нагласата на избирателите.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com