Само ДПС повиши резултата си на вота

ДПС е първа политическа сила в общините Сърница, Батак, Септември, Ракитово и Лесичово

Само ДПС повиши резултата си на вота | StandartNews.com

"Движението за права и свободи е единствената политическа сила, която си подобрява изборнните резултати от 2017 г".  Това съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента преди минути, където даде кратък брифинг с колегата си Делян Пеевски. 

"Ние си бяхме поставали за цел и да преодолеем щетите от изборите през 2017 г. и успяхме, а тези субекти, клонинги на ДПС, вече ги няма. Ние искахме да подобрим резултатите си от 2017 г. и това се случи. Движението за права и свободи е единствената политическа сила, които си подобрява изборнните резултати от 2017 г", каза още Карадайъ. 

Според данните до момента ДПС имат около 350 000 гласа . През 2017 г. те са били 313 000.  Това по сметките на експертите прави около 40 000 гласа повече. 

"Резултатите показаха, че страната има нужда от промяна на формулата на управление, а не промяна на аретмитичните правила. Ние работихме и ще работим в тази посока", обясни още Карадайъ и продължи: "И аз, и г-н Пеевски оставаме в нашия парламент. В България г-н Пеевски има много важна работа".  

"Доволен съм от изборните резултати, аз работя за нашите избирители", каза от своя страна и депутатът от ДПС Делян Пеевски и допълни, че най-големият преференциален вот в листа на ДПС е за председателят Мустафа Карадайъ и за него. 

"Данните, които виждаме от ЦИК показват, че ще имаме трима евродепутати. Ние винаги сме говорили за изборните ни резултати и абсолютните числа, а всичко останало е технология за разпределение на мандатите", завърши Карадайъ. 

Пеевски отрече да е имало обструкции от АЛДЕ към кандидатурата му за евродепутат. "Такива обструкции не е имало. Тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев, лични негови слуги и медиите, които работят за Иво Прокопиев. АЛДЕ никога не е имала обструкции нито на миналите избори, нито сега към моята кандидатура", каза Пеевски.

Депутатът от ДПС поясни, че с премиера Борисов за преговори може да сяда председателят на ДПС, а не той. "Хората не ги подвеждаме. Пращаме млади и хубави хора в европаламента. Ние сме за това", допълни Пеевски. "За мен резултатът на ДПС е много добър. Аз си върша работата и резултатите го показват", допълни още депутатът от ДПС.

Пеевски беше втори в евролистата на ДПС. След като водачът и лидер на движението Мустафа Карадайъ се отказа от мястото си в ЕП в Брюксел, а го последва и Делян Пеевски, в ЕП в групата на АЛДЕ от ДПС отиват трима евродепутати - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева.

В пет от общините на област Пазарджик ДПС има сериозен превес над останалите политически партии, четири общини спечели ГЕРБ, а три са за БСП. Движението за права  и свободи в област Пазарджик изпревари БСП с почти 3% при 99.45% преброени протоколи. ДПС е първа политическа сила в общините Сърница, Батак, Септември, Ракитово и Лесичово. В община Батак  ДПС е безспорен лидер, 1180 са гласували за партията на Ахмед Доган. Хората на Борисов са с 374 гласа, пред Нинова, която е събрала 185 гласа. 83-ма пък са дали доверие на ВМРО. Изненадата в родопската община е, че 80 души са подкрепили „Път на младите“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай