Делян Добрев плаши с ужасяващи сметки за парно наесен

ГЕРБ щели да уредят със 100 млн. лева по-евтин газ

Делян Добрев плаши с ужасяващи сметки за парно наесен | StandartNews.com

Убеден съм, че ГЕРБ щеше да успее да договори по-евтин газ без посредници, щяхме да използваме конюнктурата. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев в предаването „Денят започна с Георги Любенов“ по БНТ.

Според него става дума за 100 млн. лв. разлика в цената ако се купува газът през посредници, както според него се готвело, и ако ГЕРБ организират купуването на природен газ от други държави и фирми.

Добрев заяви, че носенето на валутен риск от плащането на природния газ на „Газпром“, както руската компания настоя, било опорка на „Продължаваме промяната“, на която сега от БСП припявали.

Добрев повтори данните, които съобщава по телевизиите от няколко дни за назначаването на собственик на фирма посредник при газа за шеф в „Булгаргаз“ и на търговец на ток за шеф на НЕК (виж повече тук) Цената на парното в момента е изчислена при 47 лв. цена на газа, а тя сега е вече над 100 лева и ще поскъпва още. Тоест ако сметката ти за парно е около 300 лв. наесен ще е поне 1000 лева поне в столицата, каза Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай