Сряда,

Дебатът за субсидиите се загуби в какофония

От: Редактори, кадър Нова ТВ -
A
A
A

„На коалиционния съвет дадохме възможност за нещо, което трябваше да се случи в самото начало – смислен и мотивиран дебат. Това липсваше от самото начало. БСП поискаха оставката на Владислав Горанов заради сгрешени субсидии. Последва искането за 1 лев субсидия от ГЕРБ. Последва анонсът на ДПС за 0 лева субсидия и отваряне на вратата за фирмено финансиране. В цялата тази какофония дебатът се загуби”, коментира депутатът от "Обединени патриоти" и ВМРО Искрен Веселинов.

Коалиционните партньори се събраха в сряда по инициатива на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, за да обсъдят субсидиите и окончателният им размер след отлагането на законопроекта в пленарната зала миналата седмица.

Според Веселинов ВМРО не са се включвали в това надлъгване. „От самото начало ние заявихме, че трябва да има минимум, който да е дори еднакъв за всички партии, с който да се осигури тяхното съществуване – наеми на клубове, минимален персонал и други”, каза той.

„Аз съм внесъл предложение в Народното събрание. То е подкрепено и от колегите от ВМРО. Смятаме, че тоталната сума, с която може да се издържа една партия е между 1,5 млн. и 2 млн. лева, като тук говорим за проектно финансиране, при което да се признават разходите на партията”, коментира още Веселинов.

Според него е важен средният разход, а не големината на партията. „Имаме един обем от работа, който е еднакъв за всички партии”, каза той.

На въпрос дали например в тези разходи би влизало поддържането на телевизия, Веселинов отговори: „Това не е задължителен разход на една партия. Ние, например, издаваме едно изключително евтино вестниче, което разпространяваме в 100 000 тираж”, коментира Веселинов.

„Ние сме против необмисления, прибързания и популистки подход за дебата за субсидиите. Важната новина за нас от вчера е, че в едномесечен период ще се направи преглед на управленската програма - какво е свършено досега и какво предстои да се случи”, каза още депутатът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички