ДБ решиха за третия мандат. Дават ли рамо на БСП?

Тезата разви Надежда Йорданова от “Демократична България”

ДБ решиха за третия мандат. Дават ли рамо на БСП? | StandartNews.com

Особено големи шансове БСП да състави редовно правителство с третия мандат и да отговори на ключовите пред България предизвикателства няма. Тезата разви Надежда Йорданова от “Демократична България”(ДБ) още преди да стане ясно, че президентът Румен Радев връчва третия мандат на БСП, се посочва в съобщение от пресцентъра на ДБ.

Днес по обед държавният глава обяви, че ще даде третия и последен мандат за съставяне на кабинет в рамките на 48-о Народно събрание на петата политическа сила - "БСП за България".

По думите на Йорданова органите на трите партии в ДБ ще решат как да процедират. “С БСП имаме много сериозни различия по отношение на войната в Украйна и мерките, необходими за ограничаване на руското влияние в България. Едва ли бихме подкрепили управление с техен мандат”, заяви народният представител, цитирана в информацията.

Бившият правосъден министър смята още, че ново отлагане на реформите, нужни за присъединяването на България към Шенген и еврозоната, както и за усвояване на средства по Плана за възстановяване и устойчивост, може да се окаже фатално. “Шенген е от изключително значение за довършване на интеграцията на България. Без дълбока реформа на прокуратурата и без отчетност на главния прокурор, няма как да се присъединим. Реформите трябва да се случат сега, защото вече сме натрупали сериозно забавяне”, предупреди тя. Според нея за България е особено важно да бъде част от клуба на онези държави-членки, които взимат най-значимите икономически решения в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай