ДБ матира. Уникално решение за Пловдивския панаир

Скандалът под тепетата ескалира

ДБ матира. Уникално решение за Пловдивския панаир | StandartNews.com

Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата настояват депутатите от "Демократична България" (ДБ). За тази цел предстои среща с министъра на културата Велислав Минеков.

През 2016 година акциите на държавата са разделени между Пловдив и Варна, 29 процента може да бъдат купени от Георги Гергов и теренът на панаира да се използва за строеж.

На 9 януари ще има нова сесия на Общинския съвет на Пловдив.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова: "Повдигаме темата днес тук, защото искаме да се обърнем от това място към политическото ръководство на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Не правете това. Не участвайте в окончателното харизване на Пловдивския панаир на Гергов в момент, в който се опитвате да убедите и България и международната общност, че сте евроатлантическа сила."

Бизнесменът и бивш народен представител от БСП Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и руски гражданин.

Според председателя на "Демократична България" в местния Общински съвет Веселина Александрова докато ЕС конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир тъкмо на почетния руски консул в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай