Дават орден на Йордан Соколов

Дават орден на Йордан Соколов | StandartNews.com

София. Бившият вътрешен министър Йордан Соколов да получи орден "Св. Св. Кирил и Методий" - това ще предложи правителството на президента в сряда. Аргументът е "особено значимия му принос за развитието на демократичните процеси в страната". За същия орден ще бъде предложен и литературоведът Михаил Неделчев по случай 70-годишнината му.

Соколов е юрист с над 50-годишна адвокатска дейност. След промените през 1989 г. се включва  в политическия живот в България. Става член на Оперативното бюро на Националния клуб за гласност и демокрация и член на Националния координационен съвет на СДС. Няколко мандата е избиран за заместник-председател на СДС. През 1990 г. е един от юридическите съветници на президента Желю Желев, а през 1991 г. е избран за министър на вътрешните работи в първото демократично правителство на Филип Димитров.

Проф. Михаил Неделчев е литературовед и литературен критик. Автор е на 14 книги.
След 1989 г. е ангажиран с политическа дейност. Народен представител е в Седмото Велико народно събрание и в 36-тото НС, в което е председател на комисията по радио и телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай