Дадоха едноседмична отсрочка на ТВ7

Дадоха едноседмична отсрочка на ТВ7 | StandartNews.com

Правителството е много далеч от посягане на свободата на словото, каза Владислав Горанов 

Финансовият министър Владислав Горанов каза, че на ТВ7 е даден едноседмична отсрочка, за да "намерят техника да продължат своята дейност като медия или да заплатят дължимото на КТБ."

"Едноседмичният срок, който е даден по изключение, за да няма спекулации, че има атака срещу медии - надявам се е достатъчен на собствениците, с които по моя информация, отдавна се водят разговори, да намерят техника да продължат своята дейност като медия или да заплатят дължимото на КТБ", коментира Горанов, след като по-рано през деня частен съдебен изпълнител влезе в сградата на телевизията, придружаван от засилено полицейско присъствие.

"Правителството е много далеч от посягане на свободата на словото. Това са спекулации, които цял ден се внушават", каза още министърът на финансите.

"Според мен нямаше място на униформени полицаи в ефира на медия, която и да е тя. Това беше границата, която не трябваше да бъде преминавана. Със сигурност ролята на МВР в случая е да подкрепи закона, защото всичко, което се случва със търговските взаимоотношения между кредитори и длъжници, и е в рамките на закона", каза още финансовият министър.

Синдиците на „Корпоративна търговска банка" АД - в несъстоятелност излязоха с официално съобщение, в което се потвърждава едноседмичната отсрочка: 

"С оглед на големия медиен отзвук и за да се избегнат всякакви спекулации, че това е целенасочен акт срещу медия, сме указали на частния съдебен изпълнител да отложи с една седмица изпълнението, свързано с активи, заложени в полза на КТБ АД - в несъстоятелност. Това едноседмично отлагане е по изключение. Надяваме се в този срок длъжникът на банката да предприеме необходимите действия, свързани с отдавна необслужвания от него кредит и да уреди взаимоотношенията си с „Корпоративна търговска банка" АД - в несъстоятелност. След изтичането на едноседмичния срок, ще продължим всички позволени от закона действия, да защитаваме имуществото и кредиторите на КТБ АД - в несъстоятелност, на които се дължат милиарди. На първо място сред тях е Фондът за гарантиране на влоговете, т.е. българският данъкоплатец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай