Д-р Михайлов: Цветанов беше като Фуше на Наполеон

Според най-известния психиатър, в ГЕРБ върви деварваризация

Д-р Михайлов: Цветанов беше като Фуше на Наполеон | StandartNews.com

Цветанов си отива и това е един хубав елемент на политическата деварваризация. Това заяви най-известният психиатър, който прави дисекция на власт и опозиция – д-р Николай Михайлов пред Би Ти Ви. Според него досегашният втори в партията на Борисов е показвал липса на добро присъствие на политическата сцена.

Много по-важно от евроизборите е това, което се случва за вътрешно ползване, каза още психиатърът. Според него този вот може да се дефинира като процедура по сменяне на фасона. „Борисов казва, че ако би вързал някакви магарета, биха били избрани за евродепутати заради собствената му персона – и това е вярно до някаква степен. Но сега протича ключов, кризисен етап в партията. Казват, че той взема обратно партията си от Цветанов, който беше някакъв доморасъл Фуше на Наполеон”, каза Михайлов. Френският политик и държавник е известен като началник на тайната полиция на френската империя, възстановена след Революцията и най-доверено лице на Наполеон.

„Цветанов е познавач на тайни, участник е в непубликуеми процедури”, каза още Михайлов. И добави:” Мисля си, че репликата на Цветанов "Мен няма кой да ме накаже" е способна да пречупи лидер като Борисов, защото това е явно предизвикателство. С това той казва "Аз съм на върха или ако не съм, съм до този, който няма да посмее да ми посегне". По тази причина, когато Цветанов беше дисквалифициран, това стана с елемент дори на унижение. Борисов желае да се разчуе, че той го отстранява безцеремонно, почти отмъстително. Така той съобщава нещо много важно на собствената си публика – ГЕРБ влиза в нов режим, свободен от Цветанов, но започва една очистителна процедура”.

Д-р Михайлов коментира и процесите вляво. Според него кампанията на БСП е лошо премислена и истеризирана от Корнелия Нинова. „Тя и Елена Йончева обявиха този режим за фундаментално корумпиран и казаха, че той ще бъде тотално разобличен. Нищо не се получи от това, нямаше драматичен и шоков елемент, всичко това увисна. В това сражение липсваше политиката, нямаше оферта за развитието на страната. Сега Нинова воюва на няколко фронта, единият от които е много зъл – дисквалифицирани от нея лица, опитни политици. Те знаят много и преживяват Нинова като лице, което е малко или повече случайно за БСП. Мисля, че Нинова ще се възпроизведе като лидер на партията чрез низините, но това не решава нейния лидерски въпрос, тъй като само след няколко месеца ще трябва да изведе тази неизлекувана партия на местните избори”, каза още д-р Николай Михайлов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай