Д. Атанасова: Да останем на власт е отговорност

Трябва да сме единни, каза депутатът от ГЕРБ

Д. Атанасова: Да останем на власт е отговорност | StandartNews.com

Сега e изключително важно да се мобилизираме като общество и нация. ГЕРБ и Борисов не е сметкаджия за политическото си оцеляване. Доказали сме, че мандатът и властта не е самоцел. Това коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНТ.

По думите й да останеш на власт в тази ситуация е отговорност. "Кой ще приеме бюджета", попита тя и поясни, че икономически България сега стои стабилно, а това се дължи на факта, че бизнесът е подкрепен от държавата.

Според нея се взимат най-адекватните мерки, както на централно, така и на регионално ниво.

Тя отрече твърденията на соцлидерката Корнелия Нинова, че ГЕРБ и Борисов просто искат да запазят властта. "Да се коментира политическо оцеляване е тотално неприемливо. Не може и дума да става",каза тя и напомни, че Борисов вече е заявил, че заради промените в Конституцията би дал оставка. Атанасова изтъкна, че БСП имат шанс да гласуват за  ВНС и така Борисов да си тръгне.

"Много е лесно от телевизионните студията да се дават оценки. На  терен е друго, също и когато не носиш отговорност.", каза Атанасова и упрекна Нинова и БСП в липса на заинтересуваност последните 4 години.

По думите й през месец март и април България била на първите места по справяне с коронавируса. Спазвали сме дисциплината и всички мерки. От пролетта досега обаче се променили доста неща, включително тотално отричане на коронавирусната инфекция.

"Сега в момента е изключително важно да се мобилизираме като общество. Не е важно да се следват темите и тезите на управляващите. Като общество да се мобилизираме, защото нашите лекари, нашите учители - те не издържат. Нашите болници не издържат на натоварването. Няма никакво значение кой управлява", каза Атанасова.

"По думите й, изборите така или иначе ще дойдат през март. Ако тази коронавирусна инфекция продължи, ако продължи ужасната статистика за загубили животи българи, кой ще се справи и как ще се справи, ако загубим болшинството от лекарите, учителите, това са стълбовете на едно общество. Трябва да сме единни като нация и да сме отговорни към себе си и обществото", допълни депутатът от ГЕРБ.

Тя е категорична, че ГЕРБ ще спечели изборите, защото е изпълнил обещанията си към избирателите. Снощното нападение срещу офиса на ГЕРБ било грозно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай