Човек на ГЕРБ пак стана шеф на Общ. съвет в Плевен

Мартин Митев беше председател на Общинския съвет в Плевен и през миналия мандат

Човек на ГЕРБ пак стана шеф на Общ. съвет в Плевен | StandartNews.com

Комисия от седем члена, председателствана от Петя Василева, проведе избор за председател на местния парламент в Плевен. Това стана по време на първото заседание на новоизбрания Общински съвет, което се проведе на 12 ноември в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация, съобщава „Дарик“.

След проведено тайно гласуване, в което участваха всичките 41 съветници Петя Василева обяви, че Мартин Митев от ПП ГЕРБ е избран с 28 действителни и 13 недействителни бюлетини. Той беше председател на Общинския съвет в Плевен и през миналия мандат.

Мартин Митев се обърна към кмета на Плевен Георг Спартански, който малко преди това прие официално новия си 4-годишен мандат, общинските съветници и гражданите на Плевен с думите:

„За мен е чест да се обърна към всеки от вас в навечерието на този 4-годишен мандат, в края на който ми се иска да излезем с вдигнати глави, да гледаме хората в очите с чувството за изпълнен дълг към обществото и свършени добри неща за нашия любим град Плевен“.

„Уверявам ви, че ще впрегна целия си опит, знание и умение да бъда един обединител в предстоящия мандат на нашия така пъстър общински съвет в смисъл, че всички ние трябва да се обединим за каузата „Плевен“. Вярвам, че ще надскочим партийните пристрастия и личното си его и ще работим за един по-добър Плевен“.

Мартин Митев беше единственият предложен кандидат за поста Председател на Общински съвет-Плевен. Изборът на председател на ОбС беше точка втора от първото заседание на местния парламент, което протече при дневен ред от общо 4 точки.

До избирането на Мартин Митев председателстващ на заседанието беше доайенът на съветниците доц. д-р Евгения Бързашка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай